Soms krijgen we vragen over waarom ons vlees er anders uitziet en smaakt dan in de supermarkt of bij de slager. Ons vlees is anders, omdat wij onze dieren ook écht anders houden.

Ons vlees gaat met het seizoen mee

Onze ervaring is dat het vlees van onze dieren een diepere rode kleur heeft, echt smaak heeft en per seizoen van structuur en vetsamenstelling kan veranderen. Onze dieren lopen altijd buiten, eten hun natuurlijke voeding en ervaren het verschil in de seizoenen. Dit is wezenlijk anders dan bij regulier gehouden dieren.

Vooral bij het vlees van onze varkens valt dit op. Omdat onze varkens heel veel gras, groente en fruit krijgen, is het vlees zacht en het vet is bijna olieachtig. Een teken van goede gezondheid! Dit vet is belangrijk in ons dieet en zit vol Omega 3 vetzuren. Daardoor ziet het vlees er wellicht anders uit dan je gewend bent. Maar daaruit blijkt dat je het vlees van een gezond varken eet dat echt een ander en meer natuurlijk leven heeft gehad!

99,99% van het varkensvlees dat wij eten in Nederland is afkomstig van varkens met een dieet bestaande uit soja en granen, die weinig beweging hebben en meestal niet naar buiten kunnen. Snel en efficiënt voeren, supersnelle groei en een vleesproduct wat er altijd hetzelfde uitziet. Wel zo gemakkelijk voor in de supermarkt: stel dat het er niet altijd precies hetzelfde uitziet… dan gaat de klant vragen stellen.

Voor ons is het totaal niet belangrijk dat alles er hetzelfde uitziet. Geen dier is hetzelfde, we runnen geen fabriek. En klanten die vragen stellen zijn altijd welkom natuurlijk!

Goed leven voor onze dieren

Ook krijgen wij wel eens vragen over waarom wij geen beter leven keurmerk voeren. De Dierenbescherming heeft het keurmerk Beter Leven met 1-2-3 sterren in het leven geroepen. Op zich een goede zaak, hiermee willen ze de omstandigheden van intensief gehouden dieren wat verbeteren. Zoals de naam van het keurmerk al aangeeft is het een beetje beter. Maar wij gaan voor een goed leven voor onze dieren en niet een beetje beter!

In het plaatje laten we het verschil zien tussen de leefomstandigheden van de 1-2-3 sterren Beter Leven varkens en van ons Goed Leven bosvarken. Zoek de verschillen en oordeel zelf!