Wij zijn Richard van Pelt en Mariska Slot en samen hebben wij de boerderij Boeren in het Bos. Onze passie voor dieren en natuur is waar we ’s ochtends voor opstaan en ’s nachts van wakker liggen. De natuur is onze boerderij en onze boerderij is natuur.

Dieren kunnen zichzelf prima redden. Ze weten beter dan wij wat ze kunnen eten en wat niet. En waar ze hun eten kunnen vinden en hoe ze gezond blijven. Het is aan ons om ze de ruimte te geven, zodat ze hun eigen weg kunnen zoeken. En waar we ze die ruimte niet kunnen geven, moeten wij als boeren ze een handje helpen.  

Ook kunnen wij als boer de dieren nuttig inzetten. Runderen grazen, schapen grazen net even anders, en varkens wroeten en ruimen op. Allemaal super nuttig als je ze maar goed stuurt.

We willen laten zien dat je vee natuurlijk kunt houden, én dat dit een alternatief is voor de huidige veeteelt. Om het een alternatief te laten zijn, moet een boer er een inkomen mee kunnen verdienen. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. De meeste boeren in Nederland krijgen subsidiesteun om een inkomen te hebben. Dat komt vooral doordat er heel veel partijen tussen de boer en de consument zitten. Denk aan Friesland Campina en de supermarkt. Deze partijen moeten ook geld verdienen. Daardoor houdt de boer vaak niet veel over aan zijn producten.

Daarom willen wij zoveel mogelijk rechtstreeks leveren aan jou als klant. Dit maakt mogelijk dat wij onze dieren zo natuurlijk kunnen blijven houden. Als je dus natuurvlees bestelt, draag je direct bij aan een toekomst voor deze manier van vee houden. 

Naast vlees, willen we ook fruit, groenten en noten op een natuurlijke manier produceren. Daarom zijn we het initiatief bOERbossen begonnen. Eigenlijk moet de hele landbouw anders, als je het ons vraagt, met de natuur als uitgangspunt en wij mensen die daaruit plukken en verzamelen wat we nodig hebben. De oorspronkelijke natuur in Nederland is bos, laten we nu eens uitvogelen hoe we weer kunnen eten uit bossen!