Praktische cursussen

Al onze cursussen bestaan uit een stukje theorie en vooral veel kijken naar praktijkvoorbeelden. Volgens ons leer je het meest en kun je het meest als je het met hoofd, hart en handen doet. We proberen op onze locaties allerlei dingen uit. Elk jaar komen er weer nieuwe elementen bij en hebben we weer nieuwe ontdekkingen gedaan. Juist deze ontdekkingen, zowel successen als mislukkingen, willen we met je delen.

Iedereen zit op een eigen plek met een eigen situatie en eigen ideeën, en dus eigen vragen. We proberen zo breed mogelijk informatie te geven. Maar we vinden het zelf ook prettig als er ruimte is op een cursusdag om jouw vragen te beantwoorden.

Programma – cursusmodule of meerdaagse cursus

Het cursusprogramma biedt een aantal mogelijkheden. Je kunt cursusmodules van 1 dag volgen. Je kunt ook een cursuspakket kiezen. Daarin zijn meerdere cursusmodules gecombineerd met een thema. Je krijgt dan ook een vriendelijke korting.

Een cursusdag duurt van 10:00-16:30 uur. Elke cursusdag is inclusief een lunch zo puur mogelijk en van eigen bodem of uit lokale omgeving.

Locatie – Landgoed Boschhoeve

De cursussen vinden voor het grootste deel plaats op Landgoed Boschhoeve in Nijeberkoop (in het zuidoost-puntje van Friesland) en omgeving. Daarnaast bezoeken we bij sommige modules ook de permacultuurtuin en voedselbos van Martin Slort.

Docent – Martin Slort

We zijn boeren in het hart en nieren, en dat betekent dat we zelf het liefst met de dieren en de planten bezig zijn. We vinden het prachtig om jullie daarover te vertellen. We werken samen met Martin Slort, permacultuur coach en begeleider. Meer informatie over hem en zijn ervaringen lees je hier.

Richard en Mariska: “Wij proberen vaak nieuwe dingen om zoveel mogelijk mét de natuur te werken. Daar is nog maar weinig kennis over in Nederland. Daarom willen we onze ervaringen delen met iedereen die ook aan de slag wil. Als opstapje om mee te beginnen!”