Vacatures – Stages en Afstuderen

Stage, opdracht of afstuderen bij Boeren in het Bos

Wij hebben verschillende vacatures voor studenten met een tijdelijke opdracht, afstudeerders en stagiairen. Onderzoek doen of iets nieuws bedenken of ontwerpen, bij ons ben is het sowieso een uitdaging! Wat voor opdracht je ook doet, je draagt door ons te komen helpen altijd bij het ontwikkelen van innovatieve natuurlijke veehouderij en voedselproductie. Zo willen wij, met jou, ons steentje bijdragen aan een duurzamere landbouw.

Je kunt in september 2018 beginnen, maar later zou ook kunnen!

 

Fanatieke food-marketeer &

Onderzoeker met voedseltechnologische achtergrond

Onze varkens lopen hun hele leven in het bos. Daardoor zijn ze altijd actief. In het bos eten ze ook niks anders dan natuurlijke dingen, zoals groentes, kruiden, maar ook insecten en andere dieren. Het bosvarkenvlees is dan ook net zo rood als dat van een rund dat in de natuur heeft gelopen en bijzonder smaakvol! Helaas is varkensvlees niet zo populair bij de Nederlandse consument, o.a. doordat men denkt dat het ongezond is, en de consument is ook gewend om er minder voor te bepalen dan voor rundvlees.

Wij zoeken:
– iemand die kan onderzoeken wat de verschillen zijn tussen bosvarkenvlees en varkensvlees uit de supermarkt qua voedingswaarde, cholesterol, vitaminen, mineralen, en water, en eventueel ook kan verklaren waar dat door komt
– een student communicatie/marketing/vormgeving die de uitdaging aan wil gaan om een campagne te ontwerpen om bosvarkenvlees hip en sexy te maken bij een potentiële doelgroep, en, afhankelijk van het eerder genoemde onderzoek, laten zien hartstikke gezond is ;-). We denken dat een visuele campagne online het meest effectief zal zijn, maar denk ook daarin vooral met ons mee!

 

Creatieve financiële modellenbouwer

Wij zijn twee nieuwe afzetmodellen aan het onderzoeken voor de producten die uit onze bOERbossen komen. Daar komt veel reken- en uitzoekwerk bij kijken. De uitdaging zit erin dat het nog niet helemaal duidelijk is welke producten er precies uit het bOERbos komen en wanneer. Daar moet in de modellen rekening mee gehouden worden.

Wij zoeken een student die ervaring heeft met het opstellen van liquiditeitsbegrotingen, die creatief kan meedenken om de afzetmodellen te ontwikkelen en die niet wegloopt voor kostprijsberekeningen waar niet alle gegevens van bekend zijn, kortom waar gegevens soms naar beste schatting ingevoerd moeten worden.

Met deze opdracht draag je bij aan de ontwikkeling van de bOERbossen, en daarmee een nieuwe en duurzame vorm van voedselproductie!

 

Kwaliteitsmanager met ervaring in diergezondheidsplannen

Wij houden dieren anders dan in de normale veehouderij. Daarom passen wij niet in de hokjes van de huidige regelgeving. We zoeken echter altijd naar de gedachte achter de regels en proberen daar zo goed mogelijk aan te voldoen. Daar zijn de regels immers door ontstaan. Wij zien zo ook het belang van een goed dierziektepreventieplan. Er is al een eerste risico beoordeling door ons opgesteld, met een eerste voorstel voor een monitoringsplan. We vinden echter dat dit nog veel verder onderbouwd kan worden en beter uitgewerkt.

Wij zoeken een student die dit op zich wel nemen. Het vraagt veel theoretisch en wellicht ook praktisch onderzoek naar de risico’s van ons bedrijfssysteem. We zoeken daarbij ook iemand die kennis heeft met dierziektepreventieplannen, en die ook buiten de standaard processen kan denken.