Zelf beginnen met bosvarkens?

 

Varkens op een natuurlijke manier houden en op verschillende manieren inzetten is pionierswerk, dat gepaard gaat met vallen en opstaan. Methode bedenken, in de praktijk uitvoeren, van je fouten leren en weer bijstellen. De kennis hoe varkens in te zetten en op een natuurlijke manier te houden is helaas in Nederland niet veel meer aanwezig. In de afgelopen jaren hebben wij de varkens op verschillende manieren ingezet in verschillende projecten en de resultaten en effecten te monitoren. Hierdoor hebben wij enorm veel praktijkkennis opgedaan. Daarnaast heb je als natuurlijke varkenshouder te maken met wet -en regelgeving die niet gemaakt is voor deze manier van houden. Ook hier hebben wij mee leren omgaan.

Om te starten als natuurlijke varkenshouder kom je veel problemen en uitdagingen tegen. Om de kans te vergroten dat de inzet van de varkens succesvol verloopt en de gewenste resultaten behaald worden raden wij aan u in eerste instantie de basiscursus te volgen en/of persoonlijk advies in te winnen.

 

Advies & begeleiding

Bij het inzetten van varkens in landgoederen, houtproductiebossen, natuurgebieden, voedselbossen of akkers kunnen wij u van advies en begeleiding voorzien. Door onze jarenlange ervaring in de praktijk gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek kunnen wij de inzet van varkens goed begeleiden en ervoor zorgen dat het doel bereikt wordt.

Neem contact met ons op om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Cursus – Natuurlijk varkens houden

Om varkens op een goede manier te kunnen houden is kennis nodig. Veel van deze kennis is niet meer aanwezig in ons land, de meeste varkens worden zeer intensief gehouden in grote stallen en krijgen rijke voeding. Als je varkens op een natuurlijke manier wilt houden kom je vele uitdagingen tegen. Boeren in het Bos heeft hier inmiddels veel ervaring mee hoe varkens te houden in bossen en natuurgebieden en op landgoederen en akkers.

De cursus is interessant voor zowel landgoedeigenaren, natuurbeheerders en andere terreinbeheerders als particulieren.

Bekijk hier het actuele aanbod van onze cursussen.

 

Tamworth biggen kopen

Wij kunnen op meerdere momenten per jaar biggen leveren van onze Tamworth bosvarkens. De biggen zijn geboren in het bos en blijven in groepen bij hun moeders totdat ze oud genoeg zijn om verplaatst te worden. Hierdoor zijn de biggen sterk en gezond, ze krijgen direct de mineralen en micro-organismen uit de gezonde bosbodem die ze nodig hebben.

Neem contact met ons op of er biggen beschikbaar zijn.

Meer weten over: