We doen ons werk met een team van mensen die dezelfde drive en passie hebben. Samen met hen krijgen we veel meer van de grond en ín de grond! 

Ids Toxopeus

Ik ben geboren en getogen als boerenzoon op het Groninger Hoogeland. Na de middelbare landbouwschool en een studie Voeding & Marketing heb ik bij meerdere bedrijven gewerkt als kwaliteitsmanager. Bijvoorbeeld bij Farm Frites, Koninklijke Verkade, Nestle Purina, Heineken en als laatste bij Tradin Organic. Daarna was er een tijd dat ik kennis heb gemaakt met mijzelf en aan mocht en kon geven wat ik dolgraag zou willen. Eind 2016 schreef ik op een een papiertje twee wensen: “voedselboswachter” en een “treehouse”.

Nu 3 jaar verder mag ik mij gelukkig prijzen dat het najagen van beide idealen op koers ligt. Via Boeren in het Bos kwam op Facebook de oproep voorbij om via een jaaropleiding Bosboer te worden. Kortom de ultieme kans om te worden wie en wat ik wil zijn. Na een schitterende kennismaking bij kampvuur met BBQ in een Robiniabos was ik overtuigd. Ik ben Bosboer.

Waarom Bosboer? In de jaren in de levensmiddelenindustrie en eigenlijk ook daarvoor al worden je veel dingen aangeleerd die van nature anders gaan. Graag wilde ik weer terug naar het gemengde bedrijf waar ik van mijn ouwelui heb leren spelen en omgaan met alle elementen. Bij Boeren in het Bos ben ik dag in dag uit buiten met de dieren en de natuur in de weer, ook in weer en wind. Energetisch erg geweldig.

Martin Slort

Ik ben verslaafd aan permacultuur, opgegroeid in een ondernemers gezin en ook zelf al meer dan 12 jaar ondernemer. Mijn permacultuur kennis is gevormd door de opleiding ‘Permaculture Design’ bij Geoff Lawton in Australië, tien jaar zelfstudie, en verschillende praktijkbezoeken aan permacultuur ondernemingen in binnen- en buitenland. Naast veel theorie heb ik een prachtige tuin waar ik met zijn gezin dagelijks met permacultuur systemen werk om in eigen voeding te voorzien.

Ik geloof in een toekomst waarin hoogwaardig voedsel op kleine schaal, natuurinclusief en lokaal geproduceerd wordt. Om daar te komen is het delen van kennis en ervaringen essentieel. Lees verder op www.martslort.nl .