Natuurvarken 2017-06-15T23:49:36+00:00


Project Natuurvarken


Het Project Natuurvarken draait maar om één ding; het varken weer buiten in de bossen krijgen waar ze thuishoort.

Dit doen we enerzijds heel praktisch, door zelf bosgebieden te zoeken waar we onze varkens in kunnen zetten. Daarnaast zoeken we klussen voor onze varkens, zoals het licht verstoren van bosbodems voor meer biodiversiteit, onkruid zoals de Grote Berenklauw laten verwijderen, weilanden en andere gronden om laten woelen zodat er nieuwe gewassen ingezaaid kunnen worden en oogstresten opruimen van akkers of boomgaarden.

Aan de andere kant zetten we wetenschappelijk onderzoek in gang om deze manier van veehouden te onderbouwen met feiten en cijfers, monitoren we zelf de effecten van onze varkens op de natuur en andersom de effecten van het leven in de natuur op onze varkens om er zelf van te leren, geven we cursussen en rondleidingen aan iedereen die geïnteresseerd is en lobbyen we bij de overheid om de wet en regelgeving aan te passen, zodat deze vorm van varkenshouden door veel meer boeren gedaan kan worden.


Activiteiten van Boeren in het BosVolg de Bosboeren!


Nieuwsbrief

Facebook

Youtube

> meer filmpjes

Wij zijn bezig met de inrichting van de website. Hierdoor is het nog niet mogelijk om te bestellen via de shop. Probeer het via ons bestelformulier. Sluiten