Thuisbezorgd

Jouw bestelling wordt thuisbezorgd door heel Nederland, hiervoor rekenen we €9,95 verzendkosten. We verzenden op woensdagen en donderdagen. We verzenden via PostNL.

 

Bezorgmoment zelf kiezen

  • Dinsdag vóór 23:00 uur besteld, donderdag geleverd
  • Woensdag vóór 23:00 uur besteld, vrijdag geleverd

Je kunt zelf kiezen of het op donderdag of vrijdag bezorgd wordt. Je kunt zelf een tijd aangeven en je bestelling volgen. De koelbox met droogijs zorgt ervoor dat het vlees 24-48 uur bevroren blijft. Als je per ongeluk de bezorger mist is dat dus niet heel erg, maar wel op eigen risico.

 

Afhalen bij de verkooppunten

Je kunt er ook voor kiezen om je bestelling af te halen bij één van onze verkooppunten. Dit is goedkoper dan thuis laten bezorgen. Selecteer bij het bestellen jouw afhaalpunt naar keuze.

Verzending in koelbox

Het vlees komt diepgevroren bij jou thuis, waardoor je het voor een lange tijd kunt bewaren. Je bestelling wordt verzonden in een koelbox.

 

Volledig duurzaam

De koeldozen zijn volledig gemaakt van natuurlijk materiaal. De dozen en isolatie kunnen zo bij het oud papier!

 

Droogijs – volg de instructies

In de warmere periodes van het jaar voegen we droogijs bij je bestelling. Dit is bevroren CO2, met een temperatuur van -78 graden Celcius. In de koelbox zit een instructie hoe je met het droogijs om moet gaan. Lees dit vóór je je bestelling uitpakt.

Ons vlees is ‘natuurzaam’ geproduceerd, met veel aandacht voor het dier, het product, en de omgeving. Daarom willen we met de verzend-verpakking ook zo duurzaam mogelijk omgaan. Bosboer Richard

Veelgestelde vragen

Is het vlees biologisch?

Onze dieren worden op de meest natuurlijke manier mogelijk in Nederland gehouden. Onze dieren krijgen biologisch voer, maar alleen als dat nodig is, want ze kunnen bijna altijd 100% van hun voeding vinden in de natuur- en bosgebieden waar ze lopen. Vanwege de natuurlijke manier van houden zijn de dieren bijna nooit ziek, en als ze dat wel zijn genezen ze vaak snel omdat ze supergezond zijn. We geven de dieren dan ook geen medicijnen, alleen in het uiterste geval soms een homeopathisch middel. Wij geloven in de kracht van de natuur en een natuurlijke weerstand. Onze dieren weten intuïtief wat goed voor hen is.

Wij zijn niet biologisch gecertificeerd met een reden. Bij een certificaat komen allerlei kaders en regels kijken die ons teveel beperken om op een natuurlijke manier dieren te houden. We werken op een volledig veilige manier als het gaat om dierziektes en voedselveiligheid, en op een manier die uitgaat van de natuur van het dier en respect voor onze natuurlijke omgeving. Dát is voor ons het belangrijkst!

Hoe lang kan ik het vlees bewaren?

Omdat we het vlees rijpen, verdwijnt er wat vocht uit het vlees waardoor het in de vriezer langer goed blijft. Het vlees blijft op die manier een jaar lang goed in de vriezer. De stickers op het vlees vermelden de uiterste houdbaarheidsdatum van jouw vlees in de vriezer. Als je het vlees ontdooit, kun je het afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaren.

 

Hoe kan ik het vlees het best ontdooien?

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien. Er kan water van het pakje smelten, dus het is verstandig om het vlees op een bord of schaal te leggen. Heb je haast en wil je het vlees snel ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een bak met koud water. Binnen 10 -15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van!

Rundvlees

Vlees van onze Schotse Hooglanders en Angus runderen uit de Drents-Friese natuurgebieden.

Varkensvlees

Vlees van onze Tamworth varkens in de bossen op de grens van Drenthe en Friesland.

 

Kippenvlees

Vlees van de Kromhoekster Kip, volledig antibioticavrij door een ouderwetse manier van boeren.

Schapenvlees

Vlees van de schapen van Catrinus Homan uit de Drents-Friese natuurgebieden.