Varkens als opruimers 2017-07-01T22:09:51+00:00

Varkens eten gewasresten en woelen akkers om

Onze varkens eten van alles, het zijn tenslotte omnivoren! Van aardappel tot walnoot en van gevallen peren tot aan graanstoppels, ze vinden het heerlijk. Wist je dat een varken ook weleens een muisje en een kevertje eet?! Hoort er allemaal bij.

Doordat het alleseters zijn, kunnen ze ons helpen om alle restjes op te ruimen;

  • Akkers opschonen na het rooien of oogsten; dit werkt voor bijna alle gewassen en heeft als voordeel dat er nauwelijks tot geen opschot opkomt na het zaaien van een volgend gewas.
  • Boomgaarden na het plukken; valfruit vinden ze heerlijk, wat voorkomt dat ziektes zich kunnen verspreiden in de gaard.
  • Groente- en fruitafval opeten; alles wat wij als mensen niet (meer) beschouwen als eetbaar vindt het varken vaak nog heerlijk!

Heb je groente- en fruitresten in de aanbieding?

Ben je een groothandel of produceer je groenten of fruit, en heb je producten over die je niet kunt verkopen en normaal weggooit. In grote(re) hoeveelheden en in een straal van 40km binnen Appelscha komen we het graag ophalen!

Hoe huur je de varkens in?

Wanneer je onze varkens wilt laten komen om restjes op te ruimen, gaan we als volgt te werk;

  • We bespreken eerst wat de klus precies inhoudt; bijvoorbeeld welke resten gaat het om, hoever zit je van ons af, hoe groot is het perceel, hoe snel wil je dat het weg is?
  • Dan helpen we je om het gebied waar het om gaat af te rasteren; dit gebeurt met één of twee stroomdraadjes laag bij de grond.
  • Vervolgens komen we de varkens brengen en komen we regelmatig kijken hoe het met ze gaat en hoe ze de klus klaren.

Voor het inhuren van varkens vragen we een vergoeding. Ben je benieuwd naar de tarieven of heb je andere vragen? Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op


Volg de Bosboeren!


Nieuwsbrief

Facebook

Youtube

> meer filmpjes

Wij zijn bezig met de inrichting van de website. Hierdoor is het nog niet mogelijk om te bestellen via de shop. Probeer het via ons bestelformulier. Sluiten