Varkens als onkruidbestrijders 2017-07-01T22:44:01+00:00

Varkens lusten wel een hapje onkruid!

Onze varkens eten graag van allerlei verschillende planten. Zo ook van bijvoorbeeld de berenklauw, de Japanse duizendknoop, en andere invasieve planten waar wij graag van af willen. Door de planten op te eten en de grond om te wroeten om zelfs de wortels op te eten, zien we dat planten die wij als onkruid beschouwen teruggedrongen worden en soms helemaal verdwijnen. En dat allemaal zonder gif te hoeven gebruiken! En het is nog leuk om te zien ook!

Neem contact met ons op

Hoe huur je de varkens in?

Wanneer je onze varkens wilt laten komen om onkruid te bestrijden, gaan we als volgt te werk;

  • We bespreken eerst wat de klus precies inhoudt; bijvoorbeeld welk onkruid gaat het om, hoever zit je van ons af, hoe groot is het perceel, hoe snel wil je dat het onkruid weg is?
  • Dan helpen we je om het gebied waar het onkruid staat af te rasteren; dit gebeurt met één of twee stroomdraadjes laag bij de grond.
  • Vervolgens komen we de varkens brengen en komen we regelmatig kijken hoe het met ze gaat en hoe ze de klus klaren.

Voor het inhuren van varkens vragen we een vergoeding. Ben je benieuwd naar de tarieven of heb je andere vragen? Neem contact met ons op!


Volg de Bosboeren!


Nieuwsbrief

Facebook

Youtube

> meer filmpjes

Wij zijn bezig met de inrichting van de website. Hierdoor is het nog niet mogelijk om te bestellen via de shop. Probeer het via ons bestelformulier. Sluiten