Varkens inzetten als frees of ploeg 2017-07-01T22:38:52+00:00

Varkens kunnen weilanden omzetten of bossen frezen

Varkens, en vooral onze actieve Tamworth varkens, zijn gek op wroeten in de grond. Wanneer ze in een nieuw gebied komen zullen ze altijd eerst wat gaan grazen van de planten en grassen die er staan. Daarna gaat hun neus de grond in. En laat dat nou heel handig zijn als je bijvoorbeeld een weideperceel opnieuw wilt gaan inzaaien met een ander gewas of grasland wilt vernieuwen. Er komt geen gif of zware machines aan te pas!

Ook in bossen worden pas gekapte percelen normaal bewerkt met een bodemfrees om de bodem te beluchten en/of zaden in de bodem te activeren. Vergeet de zware machines, huur onze varkens in voor het klusje! Veel beter voor de bodem, ze bemesten ook nog een klein beetje en genieten zelf van alle lekkere dingen die ze vinden in het gebied.

Neem contact met ons op

Hoe huur je de varkens in?

Wanneer je onze varkens wilt laten komen om onkruid te bestrijden, gaan we als volgt te werk;

  • We bespreken eerst wat de klus precies inhoudt; bijvoorbeeld hoever zit je van ons af, hoe groot is het perceel, hoe snel en wanneer wil je dat de klus geklaard is?
  • Dan helpen we je om het gebied af te rasteren; dit gebeurt met één of twee stroomdraadjes laag bij de grond.
  • Vervolgens komen we de varkens brengen en komen we regelmatig kijken hoe het met ze gaat en hoe ze de klus klaren.

Voor het inhuren van varkens vragen we een vergoeding. Ben je benieuwd naar de tarieven of heb je andere vragen? Neem contact met ons op!


Volg de Bosboeren!


Nieuwsbrief

Facebook

Youtube

> meer filmpjes

Wij zijn bezig met de inrichting van de website. Hierdoor is het nog niet mogelijk om te bestellen via de shop. Probeer het via ons bestelformulier. Sluiten