Meer producten…
Meer producten…
Meer producten…

Veelgestelde vragen


Zijn de plekken waar de dieren lopen te bezoeken? 2017-06-23T12:35:48+00:00

Ja dat kan, maar dat is op dit moment alleen mogelijk in groepsverband. Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@stichtingboereninhetbos.nl en wij nemen contact met je op.

Is het vlees biologisch? 2017-06-23T12:31:36+00:00

Onze dieren worden op de meeste natuurlijke manier mogelijk in Nederland gehouden. Onze dieren krijgen biologisch voer, maar alleen als dat nodig is, want ze kunnen bijna altijd 100% van hun voeding vinden in de natuur- en bosgebieden waar ze lopen. Vanwege de natuurlijke manier van houden zijn de dieren bijna nooit ziek, en als ze dat wel zijn genezen ze vaak snel omdat ze supergezond zijn. We geven de dieren dan ook geen medicijnen, alleen in het uiterste geval soms een homeopathisch middel. Wij geloven in de kracht van de natuur en een natuurlijke weerstand. Onze dieren weten intuïtief wat goed voor hen is.

Wij zijn niet biologisch gecertificeerd met een reden. Bij een certificaat komen allerlei kaders en regels kijken die ons teveel beperken om op een natuurlijke manier dieren te houden. We werken op een volledig veilige manier als het gaat om dierziektes en voedselveiligheid, en op een manier die uitgaat van de natuur van het dier en respect voor onze natuurlijke omgeving. Dát is voor ons het belangrijkst!

Hoe en wanneer wordt mijn bestelling verzonden? 2016-11-08T13:48:49+00:00

Wanneer wordt het verstuurd

Onze dieren lopen in de bossen. Dat willen we zo lang mogelijk zo houden. Pas wanneer we voldoende bestellingen binnen hebben, brengen we een paar dieren naar de slachterij. Het kan dus even duren. We streven ernaar om binnen 3 weken het vlees bij je thuis te bezorgen. Je ontvangt een mail van ons wanneer we gaan uitleveren.

Diepgevroren bij u thuis bezorgd

Ons vlees is diepgevroren, en wordt verzonden in een koeldoos met daarin droogijs. Bezorgen gebeurt op vrijdag en zaterdag door Postnl. Je ontvangt van ons een email met de vraag wanneer je jouw bestelling bezorgd wilt krijgen. Doordat de pakketten droogijs bevatten blijven ze tot 48 uur op de juiste temperatuur, dus mocht je toch niet thuis zijn als de postbode komt, is het niet erg als het een dagje later bezorgd wordt.

LET OP: Volg de instructies in de verpakking over het ‘Omgaan met droogijs’!

Bezorgkosten

Nederland:

  • Bijdrage in de verzendkosten voor diepgevroren verzending € 9,95
  • Bijdrage in de verzendkosten voor ongekoelde verzending (als je alleen droge worsten of bepaalde vleeswaren besteld) € 5,50

België:

  • Bijdrage in de verzendkosten € 17,95

Afhalen

Je kunt een bestelling ook afhalen op afspraak bij ons in Ravenswoud, dan betaal je geen verzendkosten.

Hoe lang kan ik het vlees bewaren? 2016-11-08T13:43:45+00:00

Hoe lang kan ik het vlees bewaren?

Omdat we het vlees rijpen, verdwijnt er wat vocht uit het vlees waardoor het in de vriezer langer goed blijft. Het vlees blijft op die manier een jaar lang goed in de vriezer. De stickers op het vlees vermelden de uiterste houdbaarheidsdatum van jouw vlees in de vriezer. Als je het vlees ontdooit, kun je het afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaren.

Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien. Er kan water van het pakje smelten, dus het is verstandig om het vlees op een bord of schaal te leggen. Heb je haast en wil je het vlees snel ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een bak met koud water. Binnen 10 -15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van!

Wij zijn bezig met de inrichting van de website. Hierdoor is het nog niet mogelijk om te bestellen via de shop. Probeer het via ons bestelformulier. Sluiten