Onderzoeken, lobbyen en kennis verspreiden 2017-07-01T23:39:44+00:00

Onderzoeken, lobbyen en kennis verspreiden


Onderzoek en monitoring


Omdat veel van de methodes die we gebruiken voor de inzet van onze dieren innovatief zijn, voor Nederland of in het algemeen, monitoren we de effecten wanneer onze dieren ergens lopen. We leggen op camera vast hoe de bossen en natuurgebieden voor, tijdens en na dat onze dieren er lopen. We doen metingen hoe de vegetatie en de fauna populaties zich ontwikkelen, hoe de bodem zich ontwikkelt en ook hoe de dieren groeien wanneer ze wel en niet bijgevoerd worden.


Lobby bij overheden, agrarische en natuurorganisaties


Eén van onze belangrijkste activiteiten is het voeren van gesprekken met overheden. Deze nieuwe manier van veehouderij kent vele uitdagingen  als het om wet- en regelgeving gaat. Vooral voor het houden van varkens in bossen loop je tegen allerlei wetten aan die simpelweg niet passen. We gaan in gesprek met gemeente, provincie, landelijke overheid om verandering teweeg te brengen in goed overleg. Daarnaast zitten we om tafel met natuurorganisaties om te bespreken hoe we deze vorm van veehouderij verder kunnen inzetten in natuurgebieden.

Project Boerbossen is gestart

oktober 15th, 2017|0 Comments

Interesse in een stage of onderzoeksopdracht?

We zoeken altijd naar mogelijkheden om verdergaand onderzoek te doen naar de effecten. Dat doen we onder andere door samen te werken met studenten en ook onderzoeksbureaus.

Ben je student en heb je interesse in een stage, afstudeeropdracht of andere opdracht voor je studie? We hebben onderwerpen en vragen genoeg waar we jou graag voor inzetten!

Neem contact met ons op


Kom leren of bezoeken!


We doen in het werk met de varkens veel praktische ervaring op over het houden in bossen en over hoe je de juiste effecten bereikt als je ze inzet voor verschillende klussen. Maar ook met hoe je om kunt gaan met wet en regelgeving, overheidsinstanties en bijvoorbeeld de mensen in de omgeving. We geven een cursus om onze kennis en ervaring te delen over het houden van bosvarkens. Daarnaast hebben we een cursus ontwikkeld over de verschillende methodes van natuurlijke veehouderij, zoals het natuurlijk houden van kippen en andere hoenders, schapen en andere kleine grazers, en runderen in natuurgebieden.

Daarnaast geven we rondleidingen voor groepen. Je kunt dit via het contactformulier aanvragen als je met een hele groep wilt komen. Als je individueel of met een paar personen wilt aanschuiven kun je je inschrijven voor de eerstvolgende Date met de bosboeren! Tijdens de date ga je op stap met bosboer(in) Marcel, Richard of Mariska en krijg je uitleg en maak je kennis met de dieren. Nadat je al je vragen hebt gesteld praten we nog even na onder het genot van een wijntje en een proeverij van onze heerlijke droge worsten.


Volg de Bosboeren!


Nieuwsbrief

Facebook

Youtube

> meer filmpjes

Wij zijn bezig met de inrichting van de website. Hierdoor is het nog niet mogelijk om te bestellen via de shop. Probeer het via ons bestelformulier. Sluiten